Çay Falı
Çay Falı yaklaşık 5000 yıllık bir öngörü metodudur. Eski Çin’den bugünlere kadar gelmiştir. Genel olarak Avrupa ve Amerika’ da kullanılır. Doğu ülkelerinde çok tercih edilmez.
Kahve falı stilinde sezgiye dayanır. Çay fincanının dibinde kalan çay yapraklarına bakılarak gelecekle ilgili öngörüler çıkartılır.
Çay Falı Bakılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çay fincanının içi geniş, beyaz ve mümkün olduğunca düz olmalıdır. Yorum fincanın sapından başlayarak yapılır. Bu sebeple fincanın saplı olmasına dikkat edilmelidir.
Fincanın üst kısmında yüzen çay yaprakları da yorumlanabilir. Çay henüz içilmeden önce çayın üstünde yıldız şekli belirmişse, isteğe ulaşmak için sabırlı olunması gerektiğine işaret eder.
Çay fincanının içine bir tatlı kaşığı civarında kuru çay koyulur. Üzerine bir miktar kaynamış su eklenir ve bir müddet demlenir. Çayın tamamı içilmez bir kısmı bırakılır. Eğer çay, çaydanlıkta demlendiyse süzmeden fincana servis edilir.
Fincan üzerine çay tabağı kapatılır. Üç kere saat yönünde çevrilir ve fincan ters çevrilip, kapatılır. Aynen kahve falında olduğu gibi.
Fincanın dibindeki işaretler ileriki zamanlarda olacakları veya zor durumları gösterirken, orta kısım da bulunan işaretler daha kısa sürede olan ve bir süre beklenmesi gereken olayları gösterir. Fincanın kenarında biriken çay yaprakçıkları ise kehanetin çabuk gerçekleşeceğini gösterir.